MY LOVE

Door Ishtar

Act boeken

Liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek

Ishtar brengt sinds 2003 een avondvullend programma met liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. Pareltjes van liederen, die de tand des tijds doorstonden en in hun verfijnde vocale en instrumentale bewerkingen alleen maar aan intensiteit en schoonheid hebben gewonnen.

Het steeds terugkerend thema in dit muzikaal verhaal is de liefde, Ishtar geeft er een heel eigen interpretatie aan.

De met zorg geselecteerde liederen dateren van de 11de eeuw tot op vandaag. Ze getuigen van een innerlijke kracht die probleemloos taal- en cultuurbarrières overstijgt, soms sereen en diep ontroerend, een andere keer feestelijk en vreugdevol, passionele ballades, bruiloftsdansen, ontroerende klaagzangen, poëtische odes, schalkse spotdichten, ...

Deze muziek werd vereeuwigd in de cd's: TroubAmour ( 2005) en O julissi ( 2008).
Het repertoire werd in de loop der jaren rijkelijk aangevuld met eigen composities die naadloos aansluiten bij het klankidioom van de traditionele volksmuziek. Een doorvoelde interpretatie en een hoogstaande muzikale uitvoering ervan zijn het handelsmerk van Ishtar geworden.

Ondertussen werd dit programma niet alleen uitgewerkt voor uitvoering met groot symfonisch orkest, maar ook voor vierstemmig gemengd koor en harmonie-orkest.

Download hier de songlijst met nummers van Ishtar beschikbaar voor Ishtar & 4 stemmig koor.