Onze artiesten

Dirk Naessens

Artiest boeken

Op 9-jarige leeftijd start Dirk z'n muzikale carrière aan het conservatorium van Leuven. Hij volgt er naast viool ook piano, harmonie en kamermuziek. Op 18 jaar behaalt hij er z'n regeringsmedaille voor viool.

Na deze klassieke opleiding groeide zijn interesse voor andere muziekgenres. In 1997 vervoegt hij de rangen bij Black Velvet en het klikte meteen. Onder invloed van Black Velvet legt hij zich verder toe op de Ierse muziek. Inmiddels volgde hij, zowel in België als in Ierland, al meerdere stages over Ierse traditionele muziek. Zijn leermeesters waren o.a. Rudy Velghe (Orion), Aly Bain en Martin Hayes.

Naast de Ierse muziek bestudeert hij ook andere genres zoals bluegrass, Balkanmuziek en swing-jazz.

Tegenwoordig is hij actief in verschillende groepen. Sinds 2000 is hij lid van MacRahl, een Luikse formatie die een eigen mix brengt van folk(rock), blues en jazz en waarvan in april 2002 de nieuwe cd "La vie continue" is verschenen. Daarnaast speelt hij sinds 2002 bij Urban Trad, een Belgische groep die hedendaagse folk brengt en waarmee hij reeds op festivals als Eurovisie Songfestival, Dranouter, Marktrock en Euritmix gestaan heeft. Hij is ook vast begeleidingslid van Philippe Robrecht, Joe Mullen en vele andere...

Muzikale steunpilaar van :Urban Trad, Moragh, Black Velvet, MANdolinMAN, ...