PETITE FLEUR ORCHESTRA

Door Hans van Tilborg

Act boeken

André Rieu achterna.

Petite fleur beweegt zich al decennia als duo of trio in de wereld van het muziekavontuur.

Honderden concerten, opluisteringen van feesten, happenings, Franse, Weense , zigeuner en jazz avonden passeerden de revue. Al deze ervaringen timmerden de weg voor het grote werk: Petite Fleur Orchestra!

Eén centrale violist speelt, leidt, nodigt uit, stimuleert  en geeft kansen aan zijn medemuzikanten met één doel: het publiek een onvergetelijk muziekfeest aanbieden. Sommigen leggen de link met André Rieu, anderen vinden het uniek. Een programma met klassiekers als Waltz nr 2 van Shostakovich, de Hongaarse dansen van Brahms, Czardas van Monti en de Radetzky mars van Strauss boeit iedereen.

Stijl is geen belemmering maar een uitdaging. Dit maakt de weg avontuurlijk en nooit af, meer nog: uw wensen stimuleren onze creativiteit.

Het orkest is een smeltkroes van ervaring en jong geweld en bestaat uit vijf violen, cello, contrabas, gitaar en piano zijn de basis. Deze wordt uitgebreid naargelang de gelegenheid.

De grondlegger van dit orkest is Hans Van Tilborg. Bijna al de bewerkingen zijn van zijn hand. Zijn kinderen, Joke en Seppe, beide veelbelovende musici staan klaar om over te nemen en hun stempel te drukken.

Dit ensemble concerteerde reeds in o.a. ‘de route’ in Sint Gillis, de blauwe zaal van de singel, de oktoberhallen te Wieze, het casino van Koksijde, ‘de leest’ in Izegem, Sint Martinus kerk te Haasdonk, gemeentehuis De Panne…

Straks ook bij u te gast? Graag.