PAROCHIEWERKERS VAN VREDEGEM

Act boeken

Voorbij de clichés...

Een idyllisch dorpje gelegen in een vergeten uithoek van Vlaanderen. Iedereen kent iedereen. Én iedereen kent de parochiewerkers van Vredegem. Met twee staan ze in voor zowat alles in de parochie:  leggen van de klinkers, afvalophaling, inschrijven van de pasgeborene in het gemeenteregister, openhouden van bibliotheek/kindercrèche,… . Zelfs het installeren en onderhouden van de enige werkende PC van Vredegem (Windows 95!) en het ontwikkelen van het eerste dorpslogo.

Na twintig jaren onafgebroken dienst verlaten ze voor de eerste maal het dorp. Een welverdiende vakantie en ze doen ook uw evenement aan. Als snel blijkt dat ze niet meteen in vakantiemodus geraken. Al snel vervallen ze in hun vaste gewoontes: straatvegen, pauzeren, onveilige situaties ‘neutraliseren’, pauzeren, mensen helpen bij het oversteken, pauzeren, …. .

Ontdek de parochiewerkers van Vredegem.

Vader en zoon Van Robaeys maken reeds tien jaar (straat)theater- en muziekproducties. Haast ambachtelijk kneden en vormen ze hun personages tot archetypes die voorbij de clichés reiken. De vibe en dynamiek tussen vader en zoon werkt aanstekelijk en ze krijgen gegarandeerd de lachers op hun hand met deze walking act.