MOCHITO

Door MoChito

Act boeken

OPZWEPENDE SAMBABAND

Sambaband MoChito is een inspirerende, creatieve en bruisende percussiegroep uit Koksijde. Ze zijn een cocktailmix van tien personen, opgericht in 2006. Wekelijks wordt er gerepeteerd. Dit om elk jaar met nieuwe ritmes en aanstekelijke nummers jong en oud te entertainen. Dus vergeet rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt. De ingrediënten van Sambaband MoChito zijn repiniques, surdo’s, caixa’s, tamborims, agogo bells en shakers. En toch heeft MoChito heel wat gemeen met de Cubaanse cocktail: ze is fris, bruisend en smaakt naar meer!

MoChito staat garant voor kleurrijke outfits, zomerse beats en exotische ritmes. Ook uitstraling, samenspel, humor en plezier zijn andere aspecten die MoChito belangrijk vindt.

Sambaband MoChito speelt verschillende stijlen Samba zoals Batucada, Samba Raggae, Maracatu en mérengues.

Onder de noemer ‘we zijn jong en willen wat meer’, toert MoChito niet enkel op Belgische bodem, maar ook in het buitenland. Zo gaan ze de sfeer graag opsnuiven op het Zomercarnaval in het Duitse Coburg en het Kaais Zomercarnaval in Nederland, twee gekende spots om de zuiderse sambasfeer van dichtbij te proeven, die jaar na jaar meer dan 200 000 genietende kijklustigen bij elkaar brengen.

Door de zuiderse ritmes, krachtige beats, prachtige kleuren en opzwepende muziek zorgt Sambaband MoChito op elk evenement, van parades tot festivals tot podiumentertainment, voor energie en sfeer.

Mooie ervaringen

Alles is zeer goed en vlot verlopen met Mo-Chito!!!!! Zeer aangename groep om mee te werken niettegenstaande het slechte weer, maar tegen dat het optreden begon, stopte het met regenen.

Goede interactie met het publiek en met de andere groep; plaatselijke jonge majoretten, waarmee ze deels samen hebben opgetreden. Die jonge gastjes beleefden de dag van hun leven dat ze met die grote groep wat mochten meedoen.

Ook de begeleiding naar het vuurwerk was een succes en iedereen liep direct in  stoet.

Een ware aanrader!!!!!

Dirk Matthys, De Wezel, Zevergem.