L'AMOUR, C'EST FOU!

Door Tine Vandenbussche

Act boeken

De eeuwige zoektocht naar de liefde en het leven is immers het tijdloze onderwerp en de inspiratiebron van vele Franse chansons. Edith Piaf ontbreekt uiteraard niet, maar deze ontdekkingstocht gaat veel verder, bvb Juliette Greco en Mistinguett tot en met namen die voor de meesten onbekend zijn, en dus onbemind...

Er is evenwel één rode draad binnen 'L'amour, c'est fou!' : het zijn allemaal fantastische chansons.
Dit solo programma, muzikaal verteltheater met stem en accordeon is zeer gevarieerd, soms ondeugend maar steeds hartverwarmend,...

Mooie ervaringen

Wij hebben ook niets dan positieve reacties gehoord."
Lieve Lambrecht, galerie en beeldentuin.

 

Fantastische avond gehad in Landegem. Gelukkig zijn er nog jonge mensen die de oudere muziek apprécieren. Dank u Tina!
Geneviève Van Landuyt.

 

De eeuwige zoektocht naar de liefde en het leven is het tijdloze onderwerp en de inspiratiebron van vele Franse chansons.

Niet alleen sterren als Mistinguett, Edith Piaf en Juliette Greco hebben er over gezongen, maar ook vele onbekende en –helaas- onbeminde franse chansonnières.

 

Tine Vandenbussche, artistieke duizendpoot en virtuose accordeoniste, brengt in haar voorstelling “L'amour, c'est fou!” een eigenzinnige, maar knappe verzameling liedjes van deze grote Franse zangeressen. Bereid u voor op een muzikaal verteltheater met stem en accordeon: zeer gevarieerd, soms ondeugend maar steeds hartverwarmend,...

 

Wat we met Tine hebben? Veel, laat het ons daar maar op houden. Je moet er maar een keer mee gaan babbelen, dan zal je vast begrijpen wat we bedoelen. ‘t Is die madam met die rode bloem in haar haar. Ja, die. Ga er maar naartoe. Doen hé! Tine Vandebussche is accordeoniste. Al heel wat jaren. En ze zit niet om een projectje meer of meer minder verlegen. Teveel om op te noemen, dus daar beginnen we niet aan. Maar altijd als accordeoniste. Of als vertelster. Tine is géén zangeres. Tot nu toe. Nu zingt Tine een eigenzinnige, maar knappe verzameling liedjes van Franse chansonnières. Ze begeleidt zichzelf daarbij op haar beste vriend, meneer Accordeon. “L’Amour c’est fou!” is een wereldpremière, een aller-aller-eerste try-out. Met hier en daar een charmant scherp randje. En Tine is een rasartieste, ze weet te boeien. Een voorstelling die veel te snel voorbij was.

 

 

Wat een avond gisteren!

Ferm, super goed bezig met die voorstelling. We worden meegenomen doorheen de verhalen/sfeer en geschiedenis maar het was nu al letterlijk adembenemend. Iemand zei ook dat het vaak wel een groot contrast is tussen jouw vertellende kant en dan de vuile/vunzige/doorleefde liedjes. Maar ik persoon vond dat contrast net heel fijn om te zien.

Mijn man zei na afloop tegen mij 'ge zijt ook een gevoelig bezeken he'. Maar 't grappige is dat ik dat helemaal niet ben, ik sluit mezelf nogal gemakkelijk af maar gisteren nam je ons als publiek helemaal mee. Als jij kwaad was op de liefde, was ik dat ook, als je een verdrietig liedje zong, voelde ik dat tot in het puntje van mijn teen, als je jouw liedje over het feit dat je geen echte Parisienne bent zong, zag ik de humor er van in, maar ook de frustratie en het kwaad om je heen schoppen, de ironie ... .

Mijn man en ik zijn na afloop een paar minuutjes stilzwijgend naast elkaar blijven zitten ... en dat is het he. Heerlijk!!

 

Je staat er echt Tine ... top!

 

We hebben ervan genoten! Muziek was mooi en vlot aanéén gepraat. Tine paste perfect in ons decor ! 

Nancy Dewanckele - Davidsfonds

 

Bij deze hadden we een mooie vedette in huis gehaald, prachtig optreden! 4,5 op 5!

Herve van Compernolle, Neos Marke

 

Het optreden was super! Tine heeft heel erg haar best gedaan, een dame die het met haar hart doet.

Anja Dhondt, Davidsfonds Asper

 

Alles is prima verlopen, een toffe madam!

Ann Bonne, KVLV Ruddervoorde 

 

De mensen waren enthousiast en Tine zelf was ook content. Ze hebben er allemaal erg van genoten!

 Anne-Marie Van de Voorde, GC WaBo