LES TRIMARDS

Door Karo Voets

Act boeken

café chantant met Franse chansons

Les Trimards brengen herkenbaar én meezingbaar Frans chansons, hier en daar in een folk-country jasje gestoken. Het publiek krijgt een actieve rol in het geheel en wordt door middel van een zangboekje uitgenodigd tot een waar café chantant.

Karo, docente en vakidioot Frans, kon zich niet langer beperken tot haar eigen klaspubliek en trekt nu met het project “Chanter Karo-oké” rond als een hedendaagse troubadour in de Vlaamse scholen. Op haar route liep ze de Nederlandse Remco tegen het kleurrijke lijf die met zijn banjo en ukelele vingervlug vele gevoelige snaren weet te raken. Niet veel later, botste ze op Karen die met haar accordeonklanken net een grote accordeonfile had veroorzaakt. Gelukkig bood de Spaanse Sonia zich aan om met haar zwoele stem en Gallicische tamboerijn het bonte gezelschap wat maat te laten houden.

Kortom 2 chansonnières, accordeon en ukelele en begeleidende percussie.

Deze nieuw-samengestelde multiculturele familie van vagebonden doet de liefde voor de Franse taal weer opflakkeren in menig hart volgens de principes van “liberté, égalité, fraternité”. Wat ook je taal, achtergrond of karakter is, sluit je nu aan bij dit bonte broederschap!

Het aantal artiesten (1 tot 4) wordt aangepast in functie van het evenement.

Mooie ervaringen

Vrijdagavond concertavond in Herberg Macharius, traditioneel een luistercafé, tot grote tevredenheid van de artiesten én van ons publiek, en dan zijn er van die gelukzalige uitzonderingen.

Les Trimards bracht een gevarieerd meertalig chansonrepertoire met ondersteuning door een gewillig publiek dat plots een kazoo of een ritmeïnstrument in de handen kreeg geduwd en vriendelijk werd verzocht een stukje mee te zingen/galmen. En zoals steeds, eerst wat aarzelend, maar vlug heel enthousiast. Gek hoe een stil publiek zo snel kan veranderen in een actieve participant, genietend van zowel de uitstekende performance als van de eigen inbreng.

Les Trimards heeft de Herberg doen zinderen, heeft een ludieke en deugddoende energieboost gegeven, kortom, zeker voor herhaling vatbaar.

Bart D'hondt (Herberg Macharius)