LES FIGURETTES FENOMENALES

Act boeken

Burleske majoretten zonder stok

Hoor je ze al trappelen? Mocht dit werkwoord niet hebben bestaan, dan hadden ‘Les Figurettes Fénoménales’ het zeker uitgevonden.

Een bonte rij aan fenomenale figuren van diverse pluimage troepte samen en verzamelde laarsjes maar vooral veel lef en doorzettingsvermogen.
O.l.v. Catherine Lavogez werden Catherine Christiaens, Stephanie Viane, Nathalie Hanssens, Tania Minnekeer, Sofie Pringels, Ineke Garreyn, Virginie Demey, Nele De Smet en Tine Ducatteeuw gedrild tot ‘Les Figurettes Fénoménales’.

Op zaterdag 5 juli 2014 lieten ze voor het eerst publiekelijk hun kuiten zien. Sindsdien is geen plein, geen stukje straat of lapje kasseien meer veilig voor het aanstekelijke enthousiasme van deze fantastische gevederde deernen.

Intussen hebben deze ‘burleske majoretten zonder stok’ twee shows van een kwartier. Telkens in bijpassende outfit. ‘Les Figurettes Fénoménales’ zitten niet verlegen voor een stunt: via een workshop sprokkelden ze bijvoorbeeld 100 extra vrouwenbenen voor een bijzonder optreden in Menen.

Ze worden sinds kort ook begeleid door een eigen fenomenale mobiele geluidsinstallatie.

Organiseert U een straatfeest? Een heerlijk samenzijn op het plein? Een hommage aan de buitenlucht? Speel op zeker: boek ‘Les Figurettes Fénoménales’ voor een pittig accent op uw evenement. Verwacht U aan de power van échte vrouwen, de charme van heerlijke hinden, gloeiende straattegels en een publiek dat straalt van oor tot oor.