Chanter Karo-oké

Door Karo Voets

Act boeken

LUDIEKE INTERACTIEVE KENNISMAKING MET FRANS CHANSON

 

“Chanter Karo-oké” wil mensen van alle leeftijden op een ludieke, interactieve en toegankelijke manier laten kennis maken met de wereld van het Franse chanson. Deze sessies kunnen zowel in het Nederlands als in het Frans gegeven worden.

Een aanrader voor verenigingen die actief willen deelnemen aan het optreden. Ambiance en plezier verzekerd.

Ook mogelijk als schoolvoorstelling. Klasse publiceerde vorig jaar de slogan “een goede les is één vierde voorbereiding en drie vierden puur theater”. Elke lesgever is dus ergens wel een beetje een artiest in de klas. Een goede artiest luistert naar zijn publiek en past zijn show aan indien gewenst. Dit is een visie die Karo probeert toe te passen doorheen haar verschillende projecten.

mogelijkheden schoolvoorstelling:

1. Interactief zingen
Karo komt naar de klas en leert de leerlingen in klasverband enkele Franse nummers aan. Ze is hierin heel flexibel en past zich aan aan de wensen van de leerkracht. Dit kan zich beperken tot het zingen van enkele nummers, dit kan een medley zijn van bekende delen uit verschillende nummers, dit kan gepaard gaan met een korte PowerPointpresentatie van elk nummer, etc. Karo beschikt zelf over een zangboekje waaruit de leerkrachten kunnen selecteren of, indien gewenst, kunnen ze (tijdig) andere nummers aanvragen. Indien gewenst en op voorhand doorgegeven, kunnen de leerlingen ook hun instrument meebrengen.

2. Interactief schrijven
Karo komt naar de klas en schrijft met de leerlingen een nieuw nummer. Dit kan gaan van het schrijven van een nieuwe tekst op een bestaand nummer tot het componeren van een geheel nieuw nummer. Hiervoor is het wel aangewezen om over twee lesuren per klas te beschikken. Indien gewenst en op voorhand doorgegeven, kunnen de leerlingen ook hun instrument meebrengen.