Va'ten - 05 oktober 2016

BELUISTER HIER DE PROMOTRACK

Hoe viert je als 15-jarige je verjaardag? Voor veel pubers een evidente vraag: met drank, drugs en een overdosis selfies? Folkrockformatie Blunt doet het met Ever.Est, hun zesde studioalbum, en een releaseshow in de Kreun in Kortrijk.

Na 15 jaar onafgebroken optreden in clubs en op festivals in binnen- en buitenland heeft Blunt een stevige live reputatie opgebouwd. Blunt liet de hittegolf aan zich voorbijgaan en trok deze zomer de studio in om de energie van hun live optredens vast te leggen. Op Ever.Est diept Blunt zijn gekende sound verder uit en wordt er geëxperimenteerd met rock, singer-songwriter en meer filmische en epische muziek.

Va’ten, de eerste single van Ever.Est is een radiovriendelijke oorwurm met Franstalige tekst die prima zal gedijen op de radiogolven nu de N-VA zijn communautaire agenda voor enkele jaren in het vriesvak heeft gestopt.

Na 15 jaar lief en leed en 6 studioalbums bestaat Blunt uit: Pieter Nuyttens (leadvocals, keys, gitaar), Yannick Swennen (viool), Jurgen Demeyere (gitaar, vocals), Stijn Deldaele (bas, backing vocals), Gino Verstraete (drums).

Voor de productie van Ever.Est werkte Blunt samen met producer Didier Deruytter, bekend als pianist van Ozark Henry en Barbara Dex.

ALBUM RELEASE SHOW, DE KREUN | 25/11/2016 | 19:30